Garderoba wieszak

Nadchodzi wyczekiwana od dawna wiosna. To nie tylko okazja na zdjęcie kilkorgu zbędnych kilogramów, ale więcej na wymianę swoich nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, które przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Dają nam one ludziach elementów niezbędnych do prawidłowego działania organizmu. Polacy wciąż zawsze pamiętają smykałka do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd naprawdę wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie stanowią jeszcze jedną z istotnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o moc dużo delikatne niż mięso i nabiał. Mniej panują w systemie pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie robią one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc odpowiedniejsza i estetyczniejsza dla polskiego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek wcale nie jest skomplikowane, szczególnie, jeżeli posiadamy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że stworzymy je wyjątkowo szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z jakich pragniemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W ciągu kilku minut jesteśmy mocny i pełnowartościowy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą miłe i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, by osiągnąć wymarzoną sylwetkę, jest wytrwanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że posiada stanowić ona o moc lepsza od tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co bardzo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być szefem kuchni. Wystarczy kreatywność i myśl. To wyłącznie z nas zależy, z jakich składników stworzymy naszą pyszną i dobrą sałatkę.